Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1306

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Pårørende - EpilepsiHjørnet

Pårørende

Jo tættere man er knyttet til den epilepsiramte, jo mere berørt bliver man.

Forældre til et barn med epilepsi er meget påvirkede, da det at se sit eget barn lide, uden at kunne gøre noget, er det sværeste, man som forældre kan opleve.

Som forælder har man ansvar for barnet, og det kræver mange ressourcer at navigere i de forskellige behandlingsmuligheder, forholdsregler og der skal ofte tages vanskelige beslutninger om medicin eller andre indgreb.

Epileptiske anfald er uforudsigelige og kan være svære at kontrollere, og det betyder ofte at man har et mere eller mindre kronisk alarmberedskab, hvor vi som pårørende hele tiden er på vagt over for nye anfald.

Derfor oplever mange pårørende – især forældre – angst og stress. Det kan have sociale konsekvenser, fordi den pårørende enten skiller sig ud eller skal have særlige forholdsregler, og derfor bliver det umuligt at foretage sig ting på samme præmisser som de fleste andre familier.

På samme måde kan det for forældre have store konsekvenser for arbejdslivet, hvis man må indrette hverdagen efter barnet og evt. gå delvist eller helt hjemme.

Det kan være en stor belastning for ægteskabet, da der automatisk bliver mindre overskud til parforholdet, og der måske bliver en skæv arbejdsfordeling, hvis den ene part skal tage sig meget af barnet mens den anden part beholder et almindeligt arbejdsliv.

Det er vigtigt at holde ud og få hjælp.

 

EpilepsiHjørnet

EpilepsiHjørnet ønsker at støtte de mange danskere, som har epilepsi og deres pårørende. 

Det gøres ved at skabe mere opmærksomhed på epilepsi, og ved at hjælpe pårørende til epilepsiramte igennem den krise de står midt i, når en de har kær rammes.