Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1306

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Hvordan stilles diagnosen - EpilepsiHjørnet

Hvordan stilles diagnosen

Sygehistorien er afgørende for, at lægen får mistanken om epilepsi. I nogle tilfælde er diagnosen oplagt, mens den i andre tilfælde kan være meget svær at stille. I de fleste tilfælde henviser lægen til en speciallæge.

Man kan bekræfte mistanken om epilepsi, samt få en vurdering af epilepsi-typen ved en undersøgelse der måler de elektriske impulsers aktivitet i hjernen. Denne undersøgelse hedder EEG (ElektroEncefaloGrafi)

For at finde selve årsagen til sygdommen, kan man undersøge hjernen med såkaldte skanninger. De to mest almindelige typer skanningsundersøgelser er MR-scanning og CT-scanning. I dag benyttes MR-scanning oftest, mens CT-scanning mest benyttes til akutte tilfælde.

Det er vigtigt at understrege, at man godt kan have epilepsi, selvom både skanning og EEG er normale. Hvis der er tvivl om diagnosen, kan man have udbytte af en langtids-EEG-undersøgelse, hvor man samtidig bliver optaget med video. Formålet er at registrere anfald. Denne undersøgelsesteknik foretages kun på ret få højtspecialiserede afdelinger.

Kilde: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hjerne-og-nerver/sygdomme/epilepsi/epilepsi-udredning/

EpilepsiHjørnet

EpilepsiHjørnet ønsker at støtte de mange danskere, som har epilepsi og deres pårørende. 

Det gøres ved at skabe mere opmærksomhed på epilepsi, og ved at hjælpe pårørende til epilepsiramte igennem den krise de står midt i, når en de har kær rammes.