Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1306

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
EpilepsiHjørnets pres får Regeringen til at undersøge muligheden for at få epilepsi med i forsøgsordningen med medicinsk cannabis. - EpilepsiHjørnet

En stor tak skal lyde til Liselott Blixt (Dansk Folkeparti) som lyttede og gik videre til Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (Venstre) med vores forespørgsel. Stor tak til Sundhedsministeren for at lytte og gå videre med vores sag.

I 2017 blev det anbefalet af lægemiddelstyrelsen og besluttet fra regeringens side at epilepsi ikke skulle med i forsøgsordningen med medicinsk cannabis.

Det blev accepteret fra de professionelle i Danmark – helt uforstående for EpilepsiHjørnet. Mange forældre har god erfaring med at bruge cannabis til deres meget syge børn, ligesom udlandet oplever god effekt til epilepsiramte. Der måtte gøres noget.

Derfor gik siden EpilepsiHjørnet (inden den blev en forening) i gang med at samle underskrifter for at få overtalt politikerne til at tilføje epilepsi. Der blev samlet over 15.000 underskrifter med stor hjælp fra følgerne på siden, TAK. Disse underskrifter blev personligt overleveret til sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Ikke lang tid efter opfordrede Ellen Trane Nørby foreninger til at hjælpe med midler til forskning. Den opfordring tog vi, som de eneste indenfor epilepsi i Danmark, op. Vi samler penge ind til forskning i fuldspektret olie til børn med epilepsi.

Vi har, lige siden vi startede med at samle underskrifter været i løbende dialog med forskellige politikere. I starten af december blev vi gjort opmærksom på så grum en sag, at vi måtte reagere, vi havde kontakt til flere politikere, og vi oplevede at Liselott Blixt var personen, som lyttede og tog vores bekymring seriøst. Den principelle sag vil vi ikke komme nærmere ind på her, men vil oplyse en del af spørgsmålet stillet af Liselott Blixt, samt dele af svaret fra Sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Liselott Blixt: “redegøre for, hvorvidt ministeren er indstillet på at undersøge brug af fuldspektret olie til behandling af epilepsipatienter?”

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby: “Epilepsi er efter lægemiddelstyrelsens vurdering ikke en indikation, der bør behandles med medicinsk cannabis.” “Jeg er dog blevet bekendt med, at epilepsi anses som en indikation, der kan behandles med medicinsk cannabis i England og Irland. Sundheds- og Ældreministeriet vil derfor indhente yderligere oplysninger fra England og Irland til brug for nærmere overvejelser.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby understreger også, at læger kan udskrive fuldspektret olie til epilepsipatienter, og at der findes fuldspektret olier i forsøgsordningen.

Vi er utrolig glade for at Liselott Blixt lytter og gik videre med dette spørgsmål. Vi er utrolig glade for, at regeringen vil undersøge nærmere i England og Irland, hvor cannabis til medicinsk brug er gjort lovligt til epilepsi. Regeringen ønsker at være foregangsland, og dette er især et område, som vil være med til at rykke området indenfor cannabis.

Cannabis hjælper nogen epilepsipatienter, derfor skal der mere forskning, så det forhåbentligt kan blive en behandlingsform på lige fod med den konventionelle behandlingsmetode.

EpilepsiHjørnet tog, som de eneste, kampen op, og vi stopper ikke, før det er tilgængeligt for epilepsipatienter – børn og voksne i Danmark.

15.000 underskrifter afleveret til Sundhedsministeren

Sundhedsministeren opfordrer patientforeninger til at støtte forskningh

Læs spørgsmål og svar fra Regeringen her

Støt EpilepsiHjørnet – læs mere her

Foto: Pressebilleder af Ellen Trane Nørby – Fotograf: Flemming Leitorp.

EpilepsiHjørnet

EpilepsiHjørnet er en ny forening, som ønsker at støtte de mange danskere, som har epilepsi og deres pårørende.

Det ønsker vi at gøre ved at være innovativ, ressourcestærk og lydhør.

STØT EpilepsiHjørnet

Støt os


– der er rigtig mange måder at gøre det på og vi bliver så utrolig glade.

Ønsker du at støtte EpilepsiHjørnets generelle arbejde, kan du sende et valgfrit beløb på denne side her:

> STØT EpilepsiHjørnet