Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1306

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/xn--epilepsihjrnet-zqb.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
EpilepsiHjørnet har været i kontakt med opstillede partier for at høre deres mening om epilepsi i forhold til forsøgsordningen med medicinsk cannabis. - EpilepsiHjørnet

Læs her hvad de politiske partier mener om cannabis til epilepsipatienter. Det lykkedes at få en udmelding fra de fleste partier.

EpilepsiHjørnets største mærkesag har været at få medicinsk cannabis gjort tilgængeligt for epilepsipatienter. Vi er der ikke endnu, men vi har fået rykket ved meninger og holdninger rundt omkring til vores store glæde. Vi mærker en større opmærksomhed. Vi ser og hører politikere, læger og foreninger, som bliver mere nysgerrige og som støtter op, selvom de tidligere ikke har haft samme ønske som os. Dejligt at man begynder at sætte sig mere ind i dette område, og man lytter til de mennesker, som i desperation er endt på det ulovlige marked og har oplevet effekt.

Vi har kontaktet og bedt om et ja/nej svar til et spørgsmål – nogen af partierne var meget klare i deres udmeldelse, om hvor de står, andre fandt det lidt sværere.

Vi stillede følgende spørgsmål: Vil I kæmpe for eller som minimum støtte op om et forslag om at epilepsi – børn og voksne – kan komme med i forsøgsordningen med medicinsk cannabis efter valget?

Alternativet, Carolina Magdalene Maier: JA

SF, Kirsten Normann Andersen og Pia Olsen Dyhr: JA

Dansk Folkeparti, Liselott Blixt: JA

Liberal Alliance, May-Britt Kattrup: JA

Radikale Venstre, Lotte Rod: JA

Klaus Riskjær Pedersen, Søren Søfelt: JA

Enhedslisten, Flemming Leer Jacobsen: JA, men de er ikke med i forsøgsordningen med medicinsk cannabis, da det er finansieret af penge fra satspuljen. Det var Enhedslisten imod.

Venstre, Jane Heitmann: Når forsøgsordningen skal evalueres, vil man i Venstre gerne drøfte epilepsi. Dog først når man har haft patientopsamling, og hvis man vælger at forsøgsordningen skal fortsætte efter de 4 år.

Det Konservative Folkeparti, Mette Abildgaard: NEJ, det vil jeg ikke kæmpe for, det vil jeg overlade til de med den nødvendige lægefaglige ekspertise.

Kristendemokraterne, Marianne Karlsmose: JA, KD er positive overfor medicinsk cannabis, der skal dog forskes mere i effekter og bivirkninger og præparatet skal først ud i brug, når/hvis det bliver godkendt af lægemiddelstyrelsen.

Ny Borgerlige er ikke kommet retur på vores henvendelse.

Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen er ikke kommet retur med svar trods flere henvendelser.

Ud fra ovenstående er det tydeligt at se, at flere og flere politiske partier begynder at være åbne for at inkludere epilepsi i forsøgsordningen. Nu venter vi blot på valget, og så glæder vi os til at se hvilke af de ovennævnte partier, som tager første skridt i forhold til at få epilepsi inkluderet i forsøgsordningen med medicinsk cannabis.

EpilepsiHjørnet

EpilepsiHjørnet er en ny forening, som ønsker at støtte de mange danskere, som har epilepsi og deres pårørende.

Det ønsker vi at gøre ved at være innovativ, ressourcestærk og lydhør.

STØT EpilepsiHjørnet

Støt os


– der er rigtig mange måder at gøre det på og vi bliver så utrolig glade.

Ønsker du at støtte EpilepsiHjørnets generelle arbejde, kan du sende et valgfrit beløb på denne side her:

> STØT EpilepsiHjørnet