Cannabis

Cannabis til medicinsk brug er på nuværende tidspunkt højaktuel i Danmark og Internationalt.

EpilepsiHjørnet ønsker og vil kæmpe for, at cannabis bliver en behandlingsmulighed på lige fod med konventionel medicin til alle epilepsipatienter.

Den 1. januar 2018 startede forsøgsordningen med medicinsk cannabis i Danmark. 4 sygdomsgrupper blev udvalgt, epilepsi var dog helt uforstående ikke med.

Selvom epilepsi ikke er med i forsøgsordningen, er det vigtigt at pointere, at det stadig er muligt at få en læge til at udskrive cannabis fra forsøgsordningen eller fra den magistrale ordning.

Vi ved at der i dag udskrives enkelt celle CBD-olie til epilepsipatienter med svær epilepsi. Problemet med enkelt celle CBD-olie kan være, at man skal have en meget høj dosis før man ser en effekt. Bivirkninger kan være forhøjede levertal og diarre. Dette mener vi stadig er moderate bivirkninger i forhold til konventionel epilepsimedicin.

25 juni 2018 blev cannabisproduktet Epidiolex fra GW Pharmaceuticals PLC, godkendt i FDA (Food and Drug Administration) i USA. Produktet er godkendt til de to meget svære epilepsityper, Dravet syndrom og Lennox-Gastaut syndrom. Forskning har vist god effekt og få bivirkninger. Produktet forventes at komme til Europa i 2019.

Ud fra vores samtaler med forældre, som behandler deres børn med cannabis, samt professionelle personer fra både ind- og udland, mener vi, at man vil opnå større og langt bedre effekt af fuldspektret olie, samt færrest bivirkninger.

Derfor vil EpilepsiHjørnet kæmpe for at fuldspektret olie bliver en naturlig og fast behandlingsform til både børn og voksne med epilepsi. Vi ønsker og tror på at cannabis kan være med til at øge livskvaliteten for flere epilepsipatienter.

EpilepsiHjørnet vil altid anbefale, at man kun behandler med cannabis, hvis det foregår sammen med egen læge.

Kilder: Sundhedsministeriet.dk, Lægemiddelstyrelsen.dk, Socialstyrelsen.dk, Fda.gov, epidiolex.com.

EpilepsiHjørnet

EpilepsiHjørnet er en ny forening, som ønsker at støtte de mange danskere, som har epilepsi og deres pårørende.

Det ønsker vi at gøre ved at være innovativ, ressourcestærk og lydhør.

STØT EpilepsiHjørnet

Støt os


– der er rigtig mange måder at gøre det på og vi bliver så utrolig glade.

Ønsker du at støtte EpilepsiHjørnets generelle arbejde, kan du sende et valgfrit beløb på denne side her:

> STØT EpilepsiHjørnet